Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на старата Владимир

...
Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на старата Владимир
Коментари Харесай

Путин подписа мобилизация на 134 500 момчета от 18 до 27 години

Руският президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили на старата Владимир Путин подписа декрет за мобилизацията на 134 5000 момчета на възраст сред 18 и 27 години, съобщи РИА Новости, цитира вести.бг.

" Стопанинът на Кремъл разгласи началото на пролетния набор на жителите, задължени да отбият воинския си дълг. Наборът стартира на следващия ден и продължава две седмици ", уточни още осведомителната организация.

Със същия декрет бе подписано уволнението от казармата на бойците, матросите, сержантите  и старшините, отбили воинския си дълг ", добави РИА Новости.

" По-рано военният министър в Москва Сергей Шойгу разгласи, че през тази година ще бъдат призовани по-малко наборници. Той също съобщи, че бойците на постоянна работа няма да бъдат пращани в горещи точки ", това добави Би Би Си.

Да напомним, в Русия военната работа е наложителна за всички жители от мъжки пол сред 18 и 27 години. Срокът на службата е сред девет месеца (за висшистите) и една година (за мъжете с по-ниска степен на образование). Набирането на бойците се реализира два пъти в годината  – през април и през октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР